balkabağı çorbası

Gereçler:
500gr balkabagi
500gr tatli patates
2 dis sarmisak
1 sogan
yarim cay bardagi rezene
3 tatli kasigi tavuk tozu
dereotu
karabiber
nane
yağ
Yapılışı:
1-balkabagi ve tatli patatesler soyulup kup kup dogranir.
2-tencereye biraz yag koyup dogranmis sogan ve sarmisaklar pembelesinceye kadar kizartilir.
3-ustune kesilmis tatli patatesler ve balkabagi konur. tencereye ustunu kaplayacak kadar su konur ve ve sebzeler yumusayincaya kadar pisirilir.
4-sonra bir el blenderi ile veya patates ezecegi ile ezilir.
5-ustune istenilen kivama gelinceye kadar su eklenir. (corbanin fazla sulu olmamasini tavsiye ederim. istege gore icine un da katabilirsiniz.)
6- daha sonra corbanin icine tavuk tozu, rezene, ince kiyilmis dereotu, nane ve karabiber eklenir. tekrar kaynayana kadar pisirilir.
Etiketler: balkabağı çorbası, çorbalar, oktay usta
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa