OKTAY USTA YEMEK TARİFLERİ: balkabağı çorbası

OKTAY USTA YEMEK TARİFLERİ

oktay usta,oktay usta yemekleri,oktay usta tarifleri ,yemek tarifleri, oktayusta, çorbalar, tatlılar,et yemekleri,tarifler,yemek,yemekler,oktay ustanın yemekleri,

4 Şubat 2008 Pazartesi

balkabağı çorbası




Gereçler:
500gr balkabagi
500gr tatli patates
2 dis sarmisak
1 sogan
yarim cay bardagi rezene

3 tatli kasigi tavuk tozu
dereotu
karabiber
nane
yağ
Yapılışı:
1-balkabagi ve tatli patatesler soyulup kup kup dogranir.

2-tencereye biraz yag koyup dogranmis sogan ve sarmisaklar pembelesinceye kadar kizartilir.

3-ustune kesilmis tatli patatesler ve balkabagi konur. tencereye ustunu kaplayacak kadar su konur ve ve sebzeler yumusayincaya kadar pisirilir.

4-sonra bir el blenderi ile veya patates ezecegi ile ezilir.

5-ustune istenilen kivama gelinceye kadar su eklenir. (corbanin fazla sulu olmamasini tavsiye ederim. istege gore icine un da katabilirsiniz.)

6- daha sonra corbanin icine tavuk tozu, rezene, ince kiyilmis dereotu, nane ve karabiber eklenir. tekrar kaynayana kadar pisirilir.

Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa