Böbrek Sote
Malzemeler
8 adet böbrek
tarhunotu
1/2 su bardağı sıvı yağ
kırmızı pul biber
10 gram un
tane karabiber
1/2 su bardağı limon sirkesi
tuz
1/2 demet maydanoz
4 diş sarmısak
1/2 bardak et suyu
2 adet domates
Yapılışı
Böbrekleri kuşbaşı doğrayın, tuzlayıp üzerine kırmızı pul biber serpin.
Sarmısakları soyup ezin, maydanozları kıyın. Domatesleri soyup küb şeklinde doğrayın.
Böbrekleri sıvı yağda 5-10 dakika kavurun. Sonra içine sirke, kıyılmış maydanoz, soyulmuş ve ezilmiş sarmısak, soyulup küb doğranmış domatesleri, et suyu biraz daha tuz ve tane karabiber ilave edin. Kapağı kapalı olarak 20 dakika, açık olarak da harlı ateşte 10 dakika pişirin.
Domates ve tarhunotu ile birlikte servis yapın.
Etiketler: böbrek sote, oktay usta, oktay usta tarifleri, sakatat yemekleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa