OKTAY USTA YEMEK TARİFLERİ: Domates Salçası

OKTAY USTA YEMEK TARİFLERİ

oktay usta,oktay usta yemekleri,oktay usta tarifleri ,yemek tarifleri, oktayusta, çorbalar, tatlılar,et yemekleri,tarifler,yemek,yemekler,oktay ustanın yemekleri,

24 Şubat 2008 Pazar

Domates Salçası

Malzemeler

1/2 su bardağı rafine yağı
1 kilo domates salçası
2 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
sebze karışımı
20 su bardağı su
baharat
10 su bardağı et suyu
3 çorba kaşığı tepeleme un(40 gr.)

Hazırlanışı
Bir tencereye rafine yağını kouyp kızdırınız ve sebzeleri ilave edip karıştırarak 2 dakika kavurunuz.
Salçasını ilave edip 2 dakika daha kavurunuz.
Sonra bütün malzemeyi ilave edip kaynatarak 30 dakika pişiriniz.
Unu bir baradk ılık su ile ezip karışıtırarak salçaya ilave ediniz.
15 dakika daha kaynatıp ateşten alarak içindeki baharat torbasını çıkarıp atınız.
Normal süzgeçten süzdürüp kullanınız ve soğutarak buzdolabında saklayıp.istediğiniz zaman ısıtıp kullanınız.

Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa