OKTAY USTA YEMEK TARİFLERİ: Fasulye Çorbası

OKTAY USTA YEMEK TARİFLERİ

oktay usta,oktay usta yemekleri,oktay usta tarifleri ,yemek tarifleri, oktayusta, çorbalar, tatlılar,et yemekleri,tarifler,yemek,yemekler,oktay ustanın yemekleri,

16 Şubat 2008 Cumartesi

Fasulye Çorbası

Mutfak: Türk
Süre: 45 dk
MALZEMELER
250 gr kuru fasulye
1 orta boy sogan
1 dis sarmisak
1 buke garni (maydanoz koku, defne yapragi, kekik sapi vb bagli olarak)
4 sap kereviz
2 ince sap pirasa
2 tepeleme yemek kasigi tereyag
4 orta boy domates
tuz
YAPILIŞ TARİFİ
1-Fasulyeleri ayiklayip 4-5 saat soguk suyla islatin.Suyunu suzup 2 ½ litre
sicak suyla atese koyun.1 adet sogan, sarmisak ve buke garniyi katin.
2-Kereviz ve pirasayi kucuk parcalar halinde dograyip 1 kasik yagla kisik
ates uzerinde pismeye birakin.Domatesin kabuklarini ve cekirdeklerini
cikartip dogradiktan sonra karisima ekleyin.
3-Fasulye yumusayinca icinden sogan ve buke garniyi cikartip domatesli
karisima katin.Sonra da pure makinasindan gecirin, tekrar atese koyup
yeterince tuz katin.Servisten once yumurta sarisini 2-3 kasik corbayla
alistirarak sulandirin ve kalan 1 kasik yagla birlikte corbaya katin.
Yagda kizdirilmis ekmeklerle servis yapin.

Etiketler: , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa