OKTAY USTA YEMEK TARİFLERİ: GÜLSUYU VE AHUDUDU REÇELLİ SCONE

OKTAY USTA YEMEK TARİFLERİ

oktay usta,oktay usta yemekleri,oktay usta tarifleri ,yemek tarifleri, oktayusta, çorbalar, tatlılar,et yemekleri,tarifler,yemek,yemekler,oktay ustanın yemekleri,

13 Şubat 2008 Çarşamba

GÜLSUYU VE AHUDUDU REÇELLİ SCONE


Malzemesi:

500 ml. un
80 ml. toz şeker
2 tatlı kaşıği kabartma tozu
Bir çimdik tuz
5 çorba kaşığı tereyağ
250 ml. krema
Yeteri kadar ahududu reçeli (St. Dalfour marka olanı nefis...)

Süslemek için:
120 ml. pudra şekeri
3 çorba kaşığı krema
1 tatlı kaşıgı gül suyu

Hazırlanışı:

Fırınınızı önceden 180 dercede ısıtın. Büyükçe bir kapta un, toz şeker, kabartma tozu ve tuzu kuru kuru karıştırın. Tereyağını ekleyin, elinizle una yedirin. Karışım ekmek kırıntısı haline gelince azar azar 250 ml. kremayı ekleyin. Yavaş yavaş hamur haline gelecektir, yapışkan olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.

Hamuru tezgahta 1 cm. kalınlığında açın, kalp şeklinde bir kurabiye kalıbı ile hamurdan kalp şeklinde parçalar kesin. Artık hamurları tekrar şöyle bir yoğurup, yeniden açin ve kalanıyla yeniden kalp şeklinde hamurlar kesin. Fırın tepsisine fırın kağıdı serip, kalp şeklindeki scone'larınızı dizmeden önce, bir bıçağı unlayın ve kalp hamurları içine reçel akıtabileceğiniz kadar kesitinden yarın. İçlerine birer kaşık ahududu reçeli koyup, tepsiye dizin. 15-20 dakika hamurların üzeri altın rengi olana kadar pişirin.

Scone'larınız fırında pişerken üzerlerini süslemek için pudra şekeri, krema ve gül suyunu çırpın. Macun şeklindeki bu şekerli süsü ılık scone'larınızın üzerine sürerek servis yapın.

Etiketler: , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa