İşkembe Dolması (Kibbeh)
Malzemeler
Kuzu işkembesi 3 kg (5 parça)
Tarçın
Kuşbaşı dolmalık et (1.5 kg)
Kişniş
Bulgur (1.5 kg)
Tuz (1 çorba kaşığı)
Pirinç (100 gr)
Soğan (2 baş)
Karabiber (1 tatlı kaşığı)
Kırmızı biber
Nane
Yapılışı
İşkembeler kaynar suda iyice yıkanır. Bir el büyüklüğünde parçalara ayrılır ve ağzı açık kalacak şekilde iğne iplikle dikilir. Satır satır yapılan kuşbaşı et önceden ıslatılan bulgur ve pirinçle karıştırılır. Soğanlar küçük küçük kesilerek ilave edilir. Ardından baharatlarla harman edilerek karıştırılır. Hazırlanan iç, işkembelerin içine doldurulup ağızları dikilir. Bir miktar su ile düdüklü tencerede 45 dakikada kaynatılıp servise hazır hale getirilir. Geriye afiyetle yemek kalır.
Etiketler: işkembe dolması, kıbbeh, oktay usta, oktay usta tarifleri, sakatat yemekleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa