Kaplanmış Midye Tava
Mutfak: Türk
Süre: 60dk
MALZEMELER
50 adet midye içi
1 bardak un
1/ 2 bardak su
2 adet yumurta
2 çay kasigi tuz
1,5 bardak siviyag
Taratoru: 100 gr helva fistigi
2 dilim bayat ekmek içi
4 dis sarmisak
1 adet limon suyu
YAPILIŞ TARİFİ
1. Midyeleri temizleyip yikayin. Bir arasinda suyunu giderin. Unun yarisiyla
midyeleri unlayin.
2. Kalan unu, 2 yumurta sarisi ve yarim bardak suyla karistirin. Boza
koyulugunda olan bu bulamaca, kar halinde çirpilmis iki yumurta akini
ekleyin.
3. Unlanmis midyeleri bulamaca batirin ve pembe renkte kizartin.
Hazirladiginiz taratorla birlikte servis yapin.
Etiketler: deniz ürünleri, kaplanmış midye tava, midye tava, midye tava nasıl yapılır, midye tava tarifi, oktay usta, oktay ustanın yemek tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa