OKTAY USTA YEMEK TARİFLERİ: Kuzu kaburga dolması

OKTAY USTA YEMEK TARİFLERİ

oktay usta,oktay usta yemekleri,oktay usta tarifleri ,yemek tarifleri, oktayusta, çorbalar, tatlılar,et yemekleri,tarifler,yemek,yemekler,oktay ustanın yemekleri,

16 Şubat 2008 Cumartesi

Kuzu kaburga dolması

Mutfak: Türk
Süre: 45 dk
MALZEMELER
2 su bardagi elma suyunda haslanmis Amerikan Pirinci
3 kg. kuzu kaburgasi (pirzolasi) bütün olarak
Tuz ve toz karabiber
Dolma Içi:
1 su bardagi dogranmis kereviz basi
1 çay bardagi dogranmis sogan
4 yemek kasigi tereyag veya margarin
2 su bardagi dilimlenniis elma
1 çay bardagi ceviz
1 çay bardagi çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kasigi tuz
1 çay kasigi baharat
YAPILIŞ TARİFİKuzu kaburgasini kemikler yukariya gelecek sekilde dairesel olarak düz bir
tepsiye yerlestirin. Üzerine tuz ve biber serpin. Yanmamasi için kemik
uçlarini folyo ile sarin. Su ilave etmeyin ve üzerini kapatmayin. 200 derece
firinda 30 dakika süre ile kizartin. Diger tarafta genis bir tava içinde
tereyagini eritin. Kereviz ve sogani orta ateste pisirin. Ocaktan indirin.
Pirinç, elma, ceviz, kuru üzüm, tuz ve baharat ile karistirin. Kizarmis
kaburganin içini bu malzeme ile doldurun. Üzerini folyo ile kapatin ve 15
dakika daha pisirin. Folyolari çikarin ve sicak olarak servis yapin

Etiketler: , , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa