Midye Şiş Tava
Mutfak: Türk
Süre: 60dk
MALZEMELER
30 adet irice iç midye
10 adet ince agaç çubuk
1 bardak un
Tuz
1,5 bardak siviyag
YAPILIŞ TARİFİ
1. Midye içlerini temizleyip yikadiktan sonra kurulayin. Tuz katilmis unun
içinde altüst yapin ve karistirin.
2. Çubuklarin üzerine üçer dörder adet midye geçirin. Sonra da birali veya
karbonatli suya sokup çikartin. Kizgin yaga atarak 3-4 dk arayla pembe
renkte kizartin.
3. Kizaran midyeleri bir tabaga siralayin. Yaninda fistikli, cevizli ya da
ekmek içi, sarmisak ve sirkeyle yapilan taratorla servis yapin.
Etiketler: deniz ürünleri, midye şiş tava, oktay usta, oktay ustanın yemek kitabı
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa