OKTAY USTA YEMEK TARİFLERİ: Yayla Çorbası

OKTAY USTA YEMEK TARİFLERİ

oktay usta,oktay usta yemekleri,oktay usta tarifleri ,yemek tarifleri, oktayusta, çorbalar, tatlılar,et yemekleri,tarifler,yemek,yemekler,oktay ustanın yemekleri,

16 Şubat 2008 Cumartesi

Yayla Çorbası

Mutfak: Türk
Süre: 30dk
MALZEMELER
Pirinç 1/3 su bardagi 60 gram
Su 4 su bardagi 800 gram
Tuz 2 tatli kasigi 12 gram
Un 3 yemek kasigi 18 gram
Yogurt 1 2/3 su bardagi 360 gram
Yumurta 1 adet 50 gram
Margarin veya tereyagi
4 yemek kasigi 40 gram
Nane 1 ½ yemek kasigi 2 gram
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci yika, su ve tuz ile tencereye koy, iyice yumusayana degin, yaklasik
30 dakika pisir. Unu, ayri bir kapta, yogurtla ez, içine yumurtayi kir,
karistir, sicak çorbadan birkaç kasik koyarak ilit. Yogurtlu karisimi
tencereye azar azar ekleyerek, çorbayi sürekli karistir, kaynayincaya kadar
karistirmaya devam et. 10 dakika pisir. Yagi tavada erit, naneyi kat,
birkaç kez çevir, ocaktan al, çorbanin üzerine gezdir.

Etiketler: , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa