OKTAY USTA YEMEK TARİFLERİ: acem pilavı

OKTAY USTA YEMEK TARİFLERİ

oktay usta,oktay usta yemekleri,oktay usta tarifleri ,yemek tarifleri, oktayusta, çorbalar, tatlılar,et yemekleri,tarifler,yemek,yemekler,oktay ustanın yemekleri,

5 Şubat 2008 Salı

acem pilavı



Malzemeler

2bardak pirinç, 100gr margarin, 1adet soğan, 400gr tavuk eti, 2bardak tavuk suyu, 2kaşık çam fıstığı, 1kaşık kuş üzümü, 1tatlı kaşığı tuz, 1çay kaşığı tarçın

Yemek Tarifi

Pirinci ıslayın, tavuğu haşlayın, suyundan 2bardak ayırın, etini didin. Soğanı doğrayın, kuş üzümünü ıslatın. Bir tencere içinde margarini eritin, çam fıstığını kavurun. Rengi değişince soğan ve tavuk etini katıp kavurmaya devam edin. Etler pişince kuş üzümünü ve tarçını ekleyin. 1-2 karıştırdıktan sonra süzdüğünüz pirinci aktarın ardından 2bardak tavuk suyunu ekleyin.(icap ederse biraz daha ekleyebilirsiniz) Kapağını kapatıp altını kısın, suyunu çeksin. Pişince 15dk dinlendirin, sonra servise sunun.

Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa