ARABAŞI ÇORBASI

MALZEME:
Un 2 1/2 su bardağı Su 10 su bardağı
Tavuk 1 ortaboy Kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı
Domates salçası 2 çorba kaşığı Tuz Yeterince
Karabiber 1 tatlı kaşığı
YAPILIŞI:
Hamurun hazırlanması: 2 su bardağı un 5 su bardağı su ile iyice karıştıldıktan sonra muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatılır. Kaynama işlemi bittikten sonra geniş bir tepsiye dökülerek sogumaya birakilir. Kalan su ile tavuk haslanır, etleri didiklenerek kemiklerinden ayrılır.Kavrulmuş 1/2 su bardağı un, salça, kırmızı pul biber, karabiber, tuz ve didiklenmiş tavuk etleri tavuk suyunun içerisine konarak pişirilir. Servis şekli: Tepsideki hamurun ortası çorba kasesi büyüklüğünde boşaltılır, çorba kasesi sininin ortasına yerleştirilir. Servise hazır olan arabaşının hamuru ve çorbası kaşıkla yenir.
Etiketler: arabaşı çorbası, çorbalar, oktay usta, oktay usta yemekleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa