Böğürtlenli Cheesecake

Malzemeler
400 gr labne
1 su bardağı şeker
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1/2 su bardağı krema
1/3 su bardağı kesik süt
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
20 tane böğürtlen (hafif unlanmış olacak)
Tabanı için
1 paket Eti burçak
100 gr badem unu
50 gr tereyağ
2 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı şeker
Üzeri için
3 çay bardağı böğürtlen suyu
1 paket tart jöle
2 yemek kaşığı şeker
Böğürtlen
Tabanın hazırlanışı
Bisküviler un haline gelip diğer malzemelerle yoğrulur.Yağlnamış pasta kalıbının dibine yayılır ve buzdolabında sırası gelen kadar bekletilir.

Hazırlanışı
Önce labne mikserle çırpılır.
Şeker,vanilya ve yumurtalardan biri eklenip çırpılmaya devam edilir.Bu esnada diğer yumurtalar teker teker kırılıp çırpılır.
Krema ve kesik süt eklenip çırpılır.
Un ve nişasta eklenip çok kısa çırpılıp bırakılır.
Karışım bisküvi tabanın üzerine dökülür.
Böğürtlenler unlanıp elenir ve gelişigüzel karışımın üzerine serpilir.
175 c de yaklaşık 45-50 dk pişirilir.
Not:Çırpılmalar düşük devirde kısa kısa yapılmaktadır.
NOT:Biraz karanlık çıktığı için lütfen resimleri tıklayınız..
Käsekuchen'um tahminimden çok fazla kabardı..Hiç bu kadar kabaracağını tahmin etmiyordum açıkcası..)Üzerine böğürtlenler ve jöle girince biraz çöktü..)))
Tepesi için
Böğürtlenler blendırdan geçrilidikten sonra, 3 çay bardağı böğürtlen suyu tart jöle üzerine dökülüp iyice karıştırılır.Şekeri eklenip koyulaşana kadar pişirilir.Böğürtlenler hafif ılınmış Käsekuchen'un üzerine dizilirler.Son olarakda tart jöle kaşık yardımı ile böğürtlenlerin üzerine yayılır.
Etiketler: böğürtlenli cheese cake, kekler, oktay usta, oktay usta yemekleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa