Ciğer Sote
Malzemeler
1 adet kuşbaşı doğranmış kuzu ciğeri
2 baş soğan
2 adet domates rendesi
2 adet ince kıyılmış yeşil biber
1 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı su
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Derin bir kaba yağ konur, halka doğranmış soğanlar ve biberler eklenerek soğanlar pembeleşene dek kavrulur. Ciğerler de katılarak on dakika karıştırarak kavrulur. En son domates rendesi eklenip on dakika daha kavrulur. Tuz, karabiber ve su katılıp ateşin altı kısılır. Çok hafif ateşte onbeş dakika pişirilip ateşten alınır. Sıcak servis edilir.
Etiketler: ciğer sote, oktay usta, oktay usta yemekleri, sakatat yemekleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa