Hollandez Sos
Malzemeler
5 çorba kaşığı(100 gr.)tereyağı
2 yumurtanın sarısı
1/2 kahve fincanı su
çeyrek limonun suyu
yeteri kadar tuz
Hazırlanışı
2 yumurtanın sarısı,bir tutam tuz ve su,porseln bir kasede telle çırğılarak birbirine yedirilir.
Sonra kase,içinde kaynar su bulunan bir tepsinin içine oturtulur(tepsinin içindeki su,kasenin ağzından en az bir parmak aşağıda bulunmalıdır).
Tepsinin altındaki ateş iyice kısılır.
Telle çırpmaya ara vermeden yumurtalar ısıtılır.
Sonra fındık büyüklüğünde parçalara bölünmüş tereyağı azar azar katılır ve yine telle çırpılarak yumurtalara yedirilir.
Yağ eryince kase ateşten indirilir ve çeyrek limonun suyu çırpılmakta olan karılıma damla damla dökülür.
Böylece sos,yemeklerde kullanılmaya hazır duruma getirilmiş olur.
Bazen yağ katılırken salça kesilir ve yağını koyverir.Böyle durumlarda benmarideki sosa 1/2 kaşık su serpilir ve düzeilnceye kadar çırpılır.
Düzeldikten sonra yine çırpılarak geri kalan yağ katılıp yedirilir.
Etiketler: hollandez sos, oktay usta, oktay usta yemekleri, soslar
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa