OKTAY USTA YEMEK TARİFLERİ: Çiftlik Köftesi

OKTAY USTA YEMEK TARİFLERİ

oktay usta,oktay usta yemekleri,oktay usta tarifleri ,yemek tarifleri, oktayusta, çorbalar, tatlılar,et yemekleri,tarifler,yemek,yemekler,oktay ustanın yemekleri,

24 Şubat 2008 Pazar

Çiftlik Köftesi


Malzemeler


Yarım kilo köftelik dana kıyma
1 Su bardağı konserve bezelye
2 Dilim bayat ekmek içi
2 Adet yumurta
1 Adet kuru soğan
1 Kahve fincanı kaşar peyniri rendesi
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
2 Paket Maggi et su toz bulyon
2 Yemek kaşığı susam
Karabiber, kekik

Hazırlanışı
Soğanı rendeleyin.
Kıymayı yoğurma kabına alın.
Ufalanmış ekmek içi, 1 yumurta, sıvıyağ, karabiber, kekik, toz et bulyon ve kaşar peyniri rendesini katıp iyice yoğurun.
Yoğurduğunuz kıymaya bezelyeleri ekleyin, ezmeden karıştırın.
Limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve fırın kabına dizin.
Üzerlerine yumurtayı çırpıp sürün ve susam serpin.
Bir çay bardağı sıcak su ekleyip sıcak fırında 15-20 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.

Etiketler: , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa