Ispanak Püresi
1 kg. ıspanak
1 kaşık tereyağı
1 kaşık un
1 bardak süt
Tuz ve karabiber
Ispanağı ayıklayıp yapraklarını ayırın ve bir kaç su yıkayın.
Hafif ateşte bir kahve fincanı su ilavesiyle haşlayın.(Fazla su konulursa sebzenin vitaminini alır)
Haşlanınca suyunu sıkıp, ince ince kıyın.
Yağ ile unu hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
Kıyılmış ıspanak ve sütü ekleyerek karıştırarak pişirin.
Tuzunu, karabiberini katıp servise sunun.
Önemli Not:
- Ispanak püresi et yemeklerinin yanına ve/veya kendi başına perhiz yemeği olarak kullanılabilir.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ dökülüp lezzetli bir yemek olarakta sunulabilir.
- Ispanağın haşlanma suyu çorbada veya makarna pişirmekte değerlendirilebilir.
Etiketler: ıspanak püresi, oktay usta, sebze yemekleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa