OKTAY USTA YEMEK TARİFLERİ: Acılı Tavuk Kanatı

OKTAY USTA YEMEK TARİFLERİ

oktay usta,oktay usta yemekleri,oktay usta tarifleri ,yemek tarifleri, oktayusta, çorbalar, tatlılar,et yemekleri,tarifler,yemek,yemekler,oktay ustanın yemekleri,

12 Şubat 2008 Salı

Acılı Tavuk Kanatı




Malzemeler
• 1 kg tavuk kanadı
• 1 yemek kaşığı buğday nişastası
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı domates salçası
• Tuz
• karabiber
• kırmızı toz biber

Tarif

Tavuk kanatlarını iyice yıkayın ve süzün.

Ayrı bir kapta nişastayı, yumuşamış tereyağını, domates salçasını, tuzu, karabiberi ve kırmızı toz biberi karıştırın.

Tavuk kanatlarını içine atıp, iyice sosa bulanmalarını sağlayın. En az 1 saat buzdolabında bekletin.

Bu bekleme sırasında sosu hazırlayın. Soğanları incecik kıyıp, zeytinyağında çevirin. Rendelenmiş domatesi ekleyin. İnce kıyılmış sarmısak, pul biber, kekik, soya sosu ve tuzu karıştırın. 1 çay bardağı su eklemesiyle,10 dakika pişirin.

Sosta beklemiş tavuk parçalarını teflon tavada kızartın. Servis tabağına alıp, sosla birlikte servis yapın.

Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa